Hoppa till innehåll
Hem » Info » Tjänster » Pianoflytt

Pianoflytt

  Att flytta ett piano handlar om så mycket mer än enbart logistik – det är en konstform. Vi på Östgöta-Flytt känner till de utmaningar som en pianoflytt medför. Det handlar om allt från de små detaljerna i instrumentets uppbyggnad till hur det ska kunna flyttas och transporteras på ett säkert sätt. Vår personal är experter som är specialiserade på att hantera och flytta känsliga och otympliga instrument. Vi är stolta över att kunna flytta ditt piano på ett omsorgsfullt och tryggt sätt, oavsett storlek eller modell.

  Vikten av att utföra pianoflytt på rätt sätt

  Oavsett om du vill flytta ett upprätt (stående) piano, en flygel eller ett elpiano är det mer än bara ett tungt föremål. Det är ett finstämt instrument vars komponenter, såsom strängar, hammare och resonansbotten, behöver hanteras varsamt. En felaktigt utförd flytt kan skada såväl instrumentets yttre som påverka dess musikaliska egenskaper.

  Vanliga utmaningar med en pianoflytt

  De vanligaste utmaningarna med en pianoflytt är att:

  • Hantera vikten. Att balansera pianots tyngd och hantera instrumentet på ett säkert sätt är en stor utmaning.
  • Flytta ut pianot. Att ta sig igenom trånga utrymmen utan att skada pianot, väggar eller dörrkarmar kan vara utmanande.
  • Samordna. Teamets rörelser bör samordnas så att alla som flyttar pianot arbetar tillsammans på ett smidigt och effektivt sätt.
  • Trygga säkerheten. En utmaning är att säkerställa säkerheten för både pianot och alla inblandade personer under hela flytten.

  Dessa utmaningar är vi dock vana vid att hantera.

  Anlita oss när du behöver få ditt piano flyttat

  Därför använder vi på Östgöta-Flytt särskild utrustning när vi utför en pianoflytt. Vi säkerställer att varje steg i processen utförs med största precision. Våra medarbetare använder bärselar för att undvika skador på såväl sig själva som ditt instrument. Dessutom kan en rullbräda göra det enklare att rulla ut pianot och skydda golven från skador.

  Det är också viktigt att tänka på att ett piano inte bör lyftas alltför högt. Pianots vikt bör också fördelas på ett sådant sätt att man undviker olyckor, särskilt i trappor och liknande. Efter flytten bör sedan instrumentets skick kontrolleras. Vid behov kan du anlita en professionell pianostämmare för att säkerställa att ditt piano behåller sin rätta klang. Men genom att välja en kvalificerad och erfaren flyttfirma minimeras alltså riskerna och ditt piano kan tryggt transporteras till ditt nya hem. Av denna anledning bör du anlita oss för din pianoflytt!

  Vi erbjuder en anpassad lösning för ditt piano

  Vi förstår att varje piano är unikt och kräver en skräddarsydd lösning. Vårt team gör därför en initial bedömning för att identifiera instrumentets specifika behov och planera flytten i detalj. Denna process inkluderar att undersöka pianots storlek och vikt samt ta reda på vilken som är den bästa transportvägen. Vi gör en analys utifrån förutsättningarna i byggnaden, inklusive utmaningar såsom trappor eller trånga utrymmen. Därigenom säkerställer vi att ditt piano kan flyttas effektivt och utan risk för skada.

  Vi prioriterar ditt pianos säkerhet genom hela flyttprocessen. Pianot skyddas under färden med hjälp av skyddande material som förhindrar repor och stötar. Dessutom erbjuder vi en omfattande flyttförsäkring som täcker ditt instrument såväl som dina eventuella övriga föremål. Försäkringen ger dig sinnesro medan föremålen flyttas från din nuvarande adress till ditt nya hem.

  Kontakta oss idag

  Planerar du att flytta ditt piano till en ny bostad i Östergötland eller står du till och med inför en utlandsflytt? Oavsett vilket kan du med fördel låta Östgöta-Flytt vara din pålitliga partner i samband med flytten. Läs mer om våra tjänster eller kontakta oss direkt för att diskutera ditt behov. Vi ser fram emot att hjälpa dig ge ditt piano den omsorgsfulla flytt som det förtjänar!

  Vanliga frågor om pianoflytt

  Hur mycket kostar det att flytta ett piano?

  Kostnaden för att flytta ett piano varierar beroende på dess storlek och andra faktorer. Även hur långt det ska flyttas är en viktig faktor att ta hänsyn till. Kontakta oss för en skräddarsydd offert som baseras på ditt specifika behov!

  Kan man flytta ett piano själv?

  Vi rekommenderar inte att du försöker att flytta ditt piano på egen hand. Detta på grund av risken för skador på såväl pianot som på dig själv. Överlåt denna typ av komplicerade lyft åt professionella flyttgubbar så gör du det enklare för dig.

  Hur lyfter man ett piano?

  Ett piano lyfts vanligtvis med hjälp av särskild utrustning. Lyftet bör utföras av proffs som arbetar med denna typ av lyft till vardags. På så vis kan man säkerställa att det hela sker på ett korrekt och säkert sätt samt att pianot inte skadas.